26.09.2016

Fototechnika



Canon EOS 5D Mark IV, recenze a zkušenosti Vždy, když společnost Canon oznámí nějakou zásadní novinku, tak jsem velmi zvědav, kam se může současný vývoj ještě dále technologicky posunout v oblasti nových digitálních fotoaparátů. V současné době nabízí společnost Canon celou řádu nových fotoaparátů a jsem přesvědčen, že si vybere opravdu každý. Já osobně jsem trpělivě čekal na nástupce Canon EOS 5D Mark III, protože s touhle bezva mašinkou jsem žil dlouhé tři roky a téměř nic mi nechybělo.


icon komentářů 48 iconzobrazení 69548 celý článek

Canon EOS 1D X Mark II, testování v Africe Poslední den před odjezdem do Afriky se mi podařilo díky kontaktům ve firmě Canon obdržet na cestu novinku Canon EOS 1D X Mark II. Chtěl jsem ho vzít sebou a pořádně si novinku otestovat. Jen mě trochu znervóznil fakt, že den dodání k prodejcům byl až pátek 28.5.2016 a to už jsem seděl v letadle. No nic, nakonec to dopadlo dobře a mohl jsem letět s novým fotoaparátem a podrobit ho pořádnému testu.


icon komentářů 10 iconzobrazení 57145 celý článek

 Canon EOS 5Ds R recenze a první zkušenosti Už nějaký ten týden si pohrávám s novým tělem od Canonu v podobě novinky Canon EOS 5DSR. Slíbil jsem kamarádům, že napíšu pár řádek a připojím i nějaké ty fotografie. S novinkou od firmy Canon jsem se celkem skamarádil a tak tady je prvních pár postřehů. Nejedná se o žádný ucelený laboratorní test, ale spíše jde o první seznámení a jsem sám velmi zvědav, zda to bude láska na první cvak.


icon komentářů 18 iconzobrazení 23445 celý článek

Canon EF 600mm f/4L IS II USM, rok v akci Je tomu téměř rok, co jsem neodolal mocnému vábení společnosti Canon a po dlouhých úvahách jsem si pořídil jeden z nejdelších světelných teleobjektivů, který Canon nabízí. Dlouho jsem váhal, jestli napevno zakotví v mé výbavě, nebo ho nakonec prodám. Jak to všechno dopadlo, a co mě nakonec vedlo k tomu, že si ho nechám, si můžete přečíst v následujících řádcích.


icon komentářů 10 iconzobrazení 53053 celý článek

Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x V poslední době jsem vyzkoušel osobně všechny „prime L“ objektivy od společnosti Canon a vůbec nelituji, že jsem zůstal „červeným“ věrný. Rozhodl jsem se některé z nich trochu podrobněji rozpitvat a zároveň odpovědět na většinu dotazů, které mi přicházejí na téma „jaký objektiv doporučujete“, koupit ten, či onen. Úvahy na téma výběru objektivu pro fotografa přírody jsou poměrně běžné a nevyhne se jim prakticky nikdo, včetně zkušených fotografů, nebo naprostých začátečníků.


icon komentářů 12 iconzobrazení 51852 celý článek

Canon EOS 7D Mark II, recenze a zkušenosti Tak, a je to tady. Před koncem roku jsem slíbil, že se podělím o zkušenosti s novou zrcadlovkou Canon EOS 7D Mark II, která koncem roku začala být konečně dostupná i u nás. Dneska jsem měl trochu času a tak jsem novinku podrobil zátěžovému testu a vyzkoušel, co všechno dovede. O něco málo se s vámi podělím v následujících řádcích a odpovím snad i na spoustu dotazů, kterými jste mě koncem roku zasypali.


icon komentářů 18 iconzobrazení 69932 celý článek

iPad a externí disk, aneb jak zálohovat na cestách Poslední dobou jsem řešil různé možnosti, jak co nejefektivněji zálohovat velký objem dat na svých fotografických cestách. Možností je celá řada, ale žádná není ve svém důsledku ideální, vždy je to o malém kompromisu. Pár možností se pokusím nastínit v následujícím článku.


icon komentářů 8 iconzobrazení 40023 celý článek

Fotobatoh, rady a zkušenosti před nákupem Poslední dobou se začínám poohlížet po novém fotografickém batohu, protože ten starý mi začíná dosluhovat. Je mi jasné, že podobnou otázku řeší spousta z vás, a podle množství dotazů, co dostávám, nejsem asi jediný. Je to opravdové dilema a snad vám tohle krátké zamyšlení pomůže v rozhodování a odpoví na případné dotazy, před vlastním nákupem kvalitního fotobatohu.


icon komentářů 51 iconzobrazení 44727 celý článek

Ochrana objektivu, zkušenosti a postřehy Kvalitní a dokonalá ochrana objektivu je dnes téměř nutností. Z mého pohledu se nejedná o nějaký módní prvek, spíše dlouhou dobu léty ověřený způsob ochrany a maskování drahého teleobjektivu. Po dlouhodobém testování bych rád napsal pár řádků o výhodách a nedostatcích kvalitní ochrany objektivu.


icon komentářů 4 iconzobrazení 21902 celý článek