01.07.2014

Pantanal Brazílie, návrat do divočiny

Pomalu začínám pociťovat to známé svrbění v nohou a trochu i mravenčení kolem žaludku, náš odlet se nezadržitelně blíží. Letos to bude doufám trochu jiné, bude více vody a všichni doufáme, že i více mláďat. Navíc nás jede rekordní počet, tak snad to Fazenda zvládne.

Pantanal, návrat do nejkrásnější bažiny světa
Do Pantanalu se vracím už potřetí a tentokráte jsem zvolil zase jiné období. Poznal jsem jaro v Pantanalu, kdy byl stav vody ještě hodně vysoko, ráno byla zima a všude kolem bylo jen krásně rozkvetlé růžové Trumpet tree. Spíše než jaro, by se dalo říci období po deštích. Naopak, když jsem byl v Pantanalu koncem období sucha, celá tamní příroda a její obyvatelé čekali na příchod mohutných dešťů. Voda se tehdy zvedla téměř o 5m a všechno co jsem poznal, bylo zaplaveno. Letošní rok jsme se rozhodli vydat do Pantanalu v období pro mě nejkrásnějším, kdy bude tamní příroda na vrcholu. Většina zvířecích obyvatel bude mít mláďata, bude dozrávat mango, kam se denně slétají papoušci, a celá příroda bude v rozpuku. No uvidíme, jak to nakonec dopadne. Cíle jsou pevně dány a vysněná příroda na nás čeká.

Trocha obav na začátek cesty
Při plánování cesty jsem si bohužel neuvědomil, protože nejsem fotbalový fanoušek, že právě v Brazílii probíhá Mistrovství světa ve fotbale 2014. Ceny všeho raketově vystřelily směrem nahoru, jak letenek, tak i ubytování a všech služeb, ale hlavně se pro nás nesmyslně změnily časy odletů a příletů směrem do a z Brazílie. Vše dopadlo nakonec tak, že budeme jeden celý den trávit v Sao Paolo, ale to využijeme k návštěvě místního parku a botanické zahrady. Trocha obav stále zůstává, ale snad všechno nakonec vyjde a všem zbydou jen zážitky z úchvatné přírody nejkrásnější bažiny světa, tropického Pantanalu.

Pokud bude fungovat internet, pokusíme se prostřednictvím deníku poslat pár fotografií i zážitků přímo z Pantanalu.

Související články:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Michal Jirouš | PhotoNature.cz  1.7.2014
Kategorie: Cestování | 01.07.2014
Klíčová slova: Pantanal  mravenečník  pásovec  tapír  jaguár  ara  Brazílie  MS 2014  mistrovství světa fotbal  fotbal 
Facebook Twitter Google+ Linkuj Google Digg Delicious




Komentáře k článku

03.07.2014 (12:42)

Tak ať Ti to vyjde! Už je to dlouho, co jsem tam s tebou byl, ale stále na to vzpomínám.

02.07.2014 (08:01)

Michale užij si to a pošli nějaké ochutnávky ;-)

01.07.2014 (21:46)

Kluci, hodně štěstí a přivezte nějaký hezký fotky. Kolik vás jede, jestli to není tajný? Závidím, Jenda



Přidat komentář:
Jméno: *
E-mail: 
Text: *
:-) ;-) :-D :-P :nuts: :cool: :blink: :wacko: :-/ :-| :-( :,( :mad:
Napsáno je a zbývá    znaků.
Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři? *