24.08.2009

Florida 2009, vánoční fotografování ptáků

Jak jsem již avizoval dříve, rádi bychom s několika málo fotografy navštívili krásnou a slunečnou Floridu. Rozhodl jsem se pozvat na fotografickou akci několik dalších "bláznů", kteří by rádi trávili svátky trochu jinak, a to fotografováním divokých ptáků na Floridě.

Plánovaná trasa
Trasu jsme pečlivě naplánovali s ohledem na pohodlné fotografování oblíbených ptačích druhů spolu s kolegy, kteří již cestu několikrát celou projeli a na jejich doporučení se pokusíme vybrat jen to nejlepší. Celou trasu bude možné aktuálně měnit dle situace a našeho rozpoložení. Pokud se nám bude na daném místě líbit, není nic jednoduššího, než se zdržet o něco déle. Na Floridě je velmi snadné cestovat, není nutné nasadit žádné zběsilé tempo a celé fotografování si velmi pohodlně užít. Předpokládané lokality, které navštívíme (Little Estero Lagoon, Ft. Myers, Cape Coral, Fort DeSotoPark, Venice Rookery, Sanibel and Captiva Islands, J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge, Sanibel Fishing Pier and Lighthouse, Corkscrew Swamp, Myakka River State Park Merritt Island National Wildlife Reserve, Anhinga trail (Everglades), Eco and Mrazeck Trail (Everglades), Shark Valley (Everglades), Eco Pond, Flamingo (Everglades NP), Bird Rookery over Gator Farm a mnohé další, co nás napadne.

Termín konání
Jako datum odletu jsme zvolili klidný den po svátcích, 25.12.2009 - 9.1.2010. Termín již nebudeme měnit a považujte ho prosím za konečný.

Letenky
Pokud se rozhodnete cestovat s námi, máte na rozhodnutí zhruba 14 dní. Ceny letenek jsou více než příjemné a proto nechceme váhat s jejich nákupem. Celou operaci s letenkami a kompletní přípravou musíme zvládnout nejdéle do konce září, protože potom odlétám na celý měsíc do tropické přírody Jižní Ameriky.

Počet osob
Maximální počet osob je celkem 6. V současné době jsou volná již pouze 3 místa a pokud se náhodou přihlásí více zájemců, operativně můžeme rozšířit počet osob až na 7-8, dle kapacity vozu.

Pronájem automobilu
Pokud nás bude cestovat 6-8, budeme mít k dispozici velkoprostorový vůz typu VAN pro celkem 8 osob a příslušná zavazadla. Součástí automobilu bude GPS System pro přesnou lokalizaci daných lokalit, klimatizace a další vymoženosti moderní techniky, tak aby se nám naše zavazadla pohodlně vešla do auta a nikdo nebyl jakkoliv omezován.

Předpokládaná cena při počtu 6 osob
Předpokládaná cena na osobu je 30.000,- korun za letenku + pronájem automobilu,včetně pohonných hmot a moje služby. Ubytování a stravu se bude každý platit sám, předpokládáme ubytování v levnějším motelu (NO.6, NO.8) za cenu okolo 40-60 dolarů na osobu a noc. Stravování v USA je neuvěřitelně levné, stravovat se budeme v klidu ve fastfoodu a supermarketech (na osobu a den asi přibližně 20-30 dolarů). Celková cena by neměla více či méně překročit 40-45 tisíc korun, bude záležet na ubytování a Vaší chuti k jídlu. Pozor, vyřízení vstupního víza je na každém z Vás, naštěstí pro vstup do USA je potřeba již jen elektronické vízum a není třeba již trávit dlouhé hodinu na pohovoru .

Pokud budete mít zájem, můžete se ozvat nejdéle do 15.9.2009. Celou fotografickou expedici jsme pojali jako pohodové a klidné fotografování, nepředpokládáme žádnou velkou fyzickou zátěž, ale berte prosím na vědomí, že se jedná o fotografickou expedici, a tak budeme fotografovat od úsvitu do soumraku. Florida je více méně neuvěřitelná "dávačka", proto si exklusivní fotografie odveze určitě každý.

Upozornění ohledně elektronických víz, veškeré informace naleznete tady:

Michal Jirouš | PhotoNature.cz 24.8.2009

Kategorie: Cestování | 24.08.2009
Facebook Twitter Google+ Linkuj Google Digg Delicious




Komentáře k článku

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář:
Jméno: *
E-mail: 
Text: *
:-) ;-) :-D :-P :nuts: :cool: :blink: :wacko: :-/ :-| :-( :,( :mad:
Napsáno je a zbývá    znaků.
Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři? *