03.03.2019

Articles



Makak chocholatý, rošťáci z ostrova Sulawesi Hlavním cílem naší cesty bylo prozkoumat dvě části ostrova Sulawesi, které jsme nestihli navštívit minulý rok při návštěvě Indonésie. Jednalo se o národní park Tangkoko a malou horskou část národní parku Lore Lindu, kam bude směřovat další expedice někdy v budoucnu. Oba národní parky patří k naprostým unikátům, protože zde žijí velmi zajímavá zvířata, převážně endemická. Největším lákadlem bylo fotografování endemických ledňáčků, opic a dalších zajímavých zvířat.


icon comments 2 iconviews 15461 view article

Serengeti, africká divočina plná šelem Národní park Serengeti leží v severní Tanzanii východně od Viktoriina jezera a jedná se o jedno z nejslavnějších a nejrozsáhlejších chráněných území Afriky. V únoru se rodí v jižní části Tanzanie mláďata pakoňů a začíná jejich dlouhá cesta za potravou směrem na sever, magická migrace začíná. V dubnu měla být miliónová stáda ve středu národního parku Serengeti a tam směřovala naše výprava. Společně s miliónovými stády pakoňů a zeber se přesouvají i velké kočky, kterých jsme viděli hodně.


icon comments 2 iconviews 20523 view article

Tygr indický v Českém ráji Nebojte, neumřel jsem, neprodal techniku a neodstěhoval jsem se. Jen poslední 3 měsíce nestíhám zpracovávat fotografie a dokončit několik rozpracovaných článků, pracovní vytížení je přeci jen trochu hektické. Nicméně poslední 3 akce v Českém ráji stály opravdu za to a tak se pokusím nastínit pár postřehů a zpracovat nějaké ty fotografie.


icon comments 2 iconviews 17177 view article

Pantanal, návrat do horké divočiny Týden po návratu zpátky do civilizace mám konečně čas, v klidu si všechno srovnat v hlavně a trochu vstřebat letošní, pekelně horkou, cestu do brazilského Pantanalu. Jaký tedy byl letošní Pantanal? Jedním slovem pekelně horký a krásný zároveň. Všechno co bylo v tak krátké době možné, to nám Pantanal nabídl, jen ten jaguár nám opět unikl, ale bohužel koncem našeho pobytu jsme se dozvěděli, proč.


icon comments 4 iconviews 31414 view article

Medvědi a dravci v Českém ráji, slunný víkend Na podzimní, krásně barvené víkendy, jsem se těšil a se mnou velká banda lidí, kteří se rozhodli navštívit náš společný fotografický víkend. V plánu jsme toho měli opravdu hodně a většinu jsme toho stihli. František pro nás vybral neskutečné lokality, které patří mezi nejkrásnější v Čechách.


icon comments 2 iconviews 6808 view article

Pantanal, ptačím rájem za poznáním divoké krásy Pantanal je skutečným rájem a nikdy mě nepřestane udivovat krása sluncem zalitého rána někde u rybníka, nebo u jiné vodní plochy. Chladné ráno, všude je plno rosy a sluneční paprsky se pomalu převalují na jihoamerickou pampou plnou života. Srdce každého milovníka divoké přírody musí zaplesat, pokud se v krásném ranním světle objeví některý z místních obyvatelů divokého a nespoutaného Pantanalu.


icon comments 4 iconviews 8831 view article

Ledňáčci z ostrova Sulawesi, les plný endemitů Jedním z lákadel ostrova Sulawesi jsou bezesporu endemičtí ledňáčci, kteří nežijí nikde jinde na světě a které jsme se rozhodli několik dní fotografovat. Jak moc velké to útrapy nakonec byly, to můžete posoudit z následujících řádků a vězte, snadné to opravdu nebylo. Fotografování ledňáčků bylo náročné, zábavné a nakonec i velmi poučné.


icon comments 6 iconviews 6886 view article

Jaro v kráteru Ngorongoro, rozkvetlá Afrika Kráter Ngorongoro jsem navštívil v několika různých obdobích, ale nikdy jsem ho ještě neviděl zahalen do barevných koberců rozkvetlých květin. Expedici do kráteru Ngorongoro jsem naplánoval tak, abych si mohl vychutnat končící období dešťů a spatřit kráter v pestrých barvách. Silné bouřkové mraky valící se přes okraj kaldery umocňovaly ten nezapomenutelný zážitek.  


icon comments 6 iconviews 22614 view article

Časopis Příroda Wildlife 9-10/2015 V novém čísle časopisu Příroda Wildlife 9-10/2015 si můžete přečíst moje články z rozkvetlého afrického kráteru Ngorongoro. Na několika stránkách se můžete zahledět do krásně rozkvetlé přírody přímo z kráteru. Je libo nejmenší slon na světě, pak si přečtěte druhý můj článek na téma "Pralesní sloni z Gabonu". Radost udělal i pralesní slon na titulní straně.


iconviews 3650 view article