03.03.2019

Articles



Canon EF 800mm f/5.6 L IS USM v praxi Novinkou, z bohaté řady dlouhých teleobjektivů, se rozhodně stala zpráva, že společnost Canon uvede na trh nejdelší ohnisko na trhu, a to v podobě objektivu Canon EF 800 f/5.6 L IS USM. Zprávu jsem zaregistroval někdy v průběhu loňského roku v květnu. Bylo rozhodnuto, pořídit objektiv s nejdelší možnou vzdáleností, která se bude hodit na fotografování divoké přírody, a zároveň zachovat optickou kvalitu.


icon comments 37 iconviews 125791 view article

Když hoří Afrika, fotografování pod palbou!Naše první zastávka na velké cestě, která vedla po africkém východě, byla v Ugandském národním parku Murchison falls. Svoji rozlohou se jedná o největší park v Ugandě. Parkem protéká světoznámá řeka Nil, která se vlévá do velkého Albertova jezera a tvoří jakousi živou tepnu parku. Mohutná řeka se u široké soutěsky Murchison Falls George vtěsná do malé, ale dravé řeky, kde padá do hlouby necelých 50metrů, a vytváří velkou dominantu parku, vodopád.


icon comments 4 iconviews 37420 view article

Gorila horská, v zeleném pekle AfrikyGorila horská je silně ohrožený druh a dle posledních dostupných informací jich ve volné přírodě, na rozhraní států Uganda, Rwanda a Demokratické republiky Kongo žije už jen asi 720 jedinců. Polovina jich žije na území státu Uganda v národním parku Bwindi Impenetrable a druhá polovina na území pohoří Virunga, kde se o tento park dělí státy Rwanda, Uganda a Demokratická republika Kongo.


icon comments 22 iconviews 70600 view article

Uganda-Rwanda-KongoNěkdy v průběhu července 2008 jsem dostal, tak jako každý měsíc, do schránky nové vydání časopisu National Geogprahic ČESKO a okamžitě mě zaujala titulní strana v podobě vyobrazení gorily horské. O to méně však už samotný název článku „Kdo je za smrtí horských goril".


icon comments 5 iconviews 36920 view article

Prodám notebook SONY VAIO FW31ZJ Prodám špičkový notebook SONY VAIO s FULL HD obrazovkou a špičkovým výkonem. Po roce prodávám svého miláčka notebook SONY VAIO. Jedná se o špičkový notebook od firmy SONY, který se vyznačuje elegancí a vysokým výkonem.


icon comments 2 iconviews 9133 view article

Fotoexpedice Ekvádor 2012, pojeď s námi V listopadu se vydám s kamarády do tropické části Ekvádoru, fotografovat kolibříky, tangary a další zástupce ptačí říše. Na poslední chvíli nám vypadl jeden z kamarádů, a proto jsem se rozhodl, veřejně nabídnout možnost cestovat s námi.  


iconviews 3697 view article