28.05.2016

Landscape



Africká krajina v období dešťů, tisíce barev Africká krajina v období dešťů je doslova fascinující. Tisíce odstínů barev, kouzelné večerní světlo doplněné těžkými bouřkovými mraky. Často jsem byl svědkem fascinujících světelných úkazů, které vykouzlily atmosféru jako z pohádky. Mnohdy by se mi ani nepodařilo vyjádřit slovy to, co jsem vlastně viděl a tak jsem se rozhodl letošní cestu věnovat více krajině a vyfotit i něco z okolní krajiny.


icon comments 10 iconviews 24569 view article

Runde, krajina zahalená v mlzeZačnu poněkud netradičně a to stručnou a rychlou odpovědí na množství emailů, které od vás dostávám. S fotografováním nekončím, techniku jsem neprodal, jen se bohužel letos musím věnovat více práci a stavbě nového domu, proto také málo píši články a fotografuji.


icon comments 32 iconviews 25531 view article

Bryce canyon, chladná a růžová ránaBryce canyon, jedna z posledních mrazivých zastávek, která se na dlouho vryla do mé paměti. Bryce canyon patří mezi nejkrásnější místa v Americe. Je velmi hojně navštěvován turisty a fotografy. Letos se nám opravdu zadařilo, sněhu bylo více než zdrávo a na obloze se jeden večer rozpoutalo opravdové peklo.


icon comments 2 iconviews 19044 view article

Delicate Arch, národní poklad UtahuNa světě existuje jen velmi málo míst, jako je Delicate Arch. Skalní brána se tyčí na nejvyšším místě národního parku Arches, kam se musí člověk téměř vyškrábat, aby mohl vychutnat s němým úžasem tohle neuvěřitelné místo.


icon comments 5 iconviews 20447 view article

Arches, národní park plný skalních obloukůJedním z hlavních důvodů, proč jsem se vydal na západ USA, byl národní park Arches. Země plná neuvěřitelných skalních oblouků, z nichž většina dominuje okolní krajině. Skalní oblouky patří mezi nejzajímavější dominanty celého parku a vděčné téma pro každého fotografa.


icon comments 8 iconviews 17533 view article

Balanced Rock, národní park ArchesÚzemí se světově největší koncentrací kamenných oblouků a skalních oken zasazených do prostředí malebných rudohnědých pískovcových bloků, chrání od roku 1929 park, který se rozkládá ve východním Utahu na ploše 295 km čtverečních.


icon comments 11 iconviews 16119 view article

Národní park Canyonlands, úchvatné vyhlídkyNárodní park Canyonlands leží v jihovýchodním Utahu, nedaleko města Moab a národního parku Arches. Malebné chráněné území se rozkládá po obou březích řeky Colorado. Náhorní plošina byla řekou rozrušena a vznikla obrovská soustava kaňonů a stolových hor zvaných“ mesy“ se strmými úbočími.


icon comments 6 iconviews 20385 view article

Alstorm point, pouštní rallye na západě USAV okolí městečka Page existuje několik tajemných míst, kam se běžný návštěvník většinou nedostane. Cesta do oblasti Romana Mesa je vskutku hodně dobrodružná, ale stojí rozhodně za to, místní kaňony a malá jezera jsou jedním slovem magická a přitahují pozornost fotografů z celého světa.


icon comments 11 iconviews 17389 view article

Monument Valley, krajina Foresta GumpaV Americe naleznete místa, která svým významem překračují hranice kontinentů. V případě státu Utah a Arizona se jedná o jedno z nejznámějších míst, Monument Valley. Místo proslavené v mnoha filmech, které dokáže evokovat skutečný divoký západ. Množství zde natočených filmů a reklam na tabákové výrobky proslavily tuto lokalitu po celém světě.


icon comments 7 iconviews 18406 view article