03.03.2019

Articles



Páření lvů, aneb život v africké savaně Páření lvů, každoročně se opakující několikadenní rituál, přitahuje pozornost milovníků zvířat, jako magnet. Majestátní lev, plně se oddávající milostným hrátkám, odehrávající se přímo před zraky dychtivých fotografů přírody. Poslední dva roky jsem měl možnost tohle přírodní divadlo pozorovat opět na vlastní oči.  


icon comments 4 iconviews 22199 view article

Pásovec šestipásý, zdatný pantanalský plavec Tohle ikonické zvíře nás při naší poslední cestě pořádně potrápilo. V období velkých veder je možné velmi snadno zjistit, jaký je pásovec vynikající a rychlý plavec, o čemž jsme se velmi rychle všichni přesvědčili. Je libo plavajícího pásovce, není problém, stačí jen čekat a dívat se.


icon comments 1 iconviews 18026 view article

Seriema rudozobá, bojovnice z pampy Poslední cesta do tropického Pantanalu byla poněkud neobyčejná a pravdou je, že jsme zažili několik hodně zajímavých věcí. Jednou z těchto věcí byl celkem děsivý výjev ze života nevšedního zástupce ptačí říše, sériemi rudozobé.


icon comments 5 iconviews 17053 view article

Pantanal, ráj barevných papoušků Největší lákadlo v brazislkém Pantanalu jsou určitě barevní papoušci. Během těch několika návštěv jsem přivezl tisíce fotografií těchto krásných opeřenců. Při poslední návštěvě jsem měli možnost fotografovat většinu druhů v průběhu hnízdění a trávit mnoho hodin pozorování těchto létajících klenotů v nepřeberné záplavě zelené jihoamerické pampy.


icon comments 8 iconviews 20918 view article

Nártoun celebeský, gremlin z ostrova Sulawesi Za pár týdnů se vracíme s kamarády na malebný ostrov Sulawesi, kde bychom rádi znovu pozorovali a fotografovali nártouny celebeské. Nártouni jsou malé opičky, které mají velké výrazné oči a k životu se probouzejí pod rouškou tmy. Není vůbec snadné je spatřit, natož nějak obstojně fotografovat.


icon comments 30 iconviews 19837 view article

Africká krajina v období dešťů, tisíce barev Africká krajina v období dešťů je doslova fascinující. Tisíce odstínů barev, kouzelné večerní světlo doplněné těžkými bouřkovými mraky. Často jsem byl svědkem fascinujících světelných úkazů, které vykouzlily atmosféru jako z pohádky. Mnohdy by se mi ani nepodařilo vyjádřit slovy to, co jsem vlastně viděl a tak jsem se rozhodl letošní cestu věnovat více krajině a vyfotit i něco z okolní krajiny.


icon comments 10 iconviews 24690 view article

Canon EOS 1D X Mark II, testování v Africe Poslední den před odjezdem do Afriky se mi podařilo díky kontaktům ve firmě Canon obdržet na cestu novinku Canon EOS 1D X Mark II. Chtěl jsem ho vzít sebou a pořádně si novinku otestovat. Jen mě trochu znervóznil fakt, že den dodání k prodejcům byl až pátek 28.5.2016 a to už jsem seděl v letadle. No nic, nakonec to dopadlo dobře a mohl jsem letět s novým fotoaparátem a podrobit ho pořádnému testu.


icon comments 10 iconviews 57175 view article

Barevná Afrika v období dešťů, zpátky doma Už je to téměř dva týdny, co jsem doma a pořád myslím na to, jak krásně letošní rok v Tanzanii bylo. Zažili jsme toho hodně, byla velká legrace a viděli jsme řadu zajímavých zvířat. Povedlo se pár zajímavých fotografií, viděli jsme nová místa a zažili i spousty pořádných lijáků. Tak hezky popořadě něco málo z naší letošní cesty do zelené Afriky.


icon comments 17 iconviews 18873 view article

Mravenečník velký, východu slunce na pampou Každý návštěvník Pantanalu by se měl shledat s několika nevšedními druhy, které reprezentují zdejší faunu. Rozhodně mezi ně patří pásovec, mravenečník a tapír. Letošní rok jsme měli štěstí i na další vzácné savce, kteří nejsou až tak běžní. Téměř denně jsme se potkávali s mravenečníkem, který se nechal při východu slunce téměř hodinu vodit jako pejsek a v klidu fotografovat. Úžasný zážitek a zajímavá zkušenost pro fotografa divoké přírody.


icon comments 5 iconviews 15853 view article