12.12.2009

Foto expedice Runde 2010

Rád bych Vás všechny touto cestou pozval na další letní workshop, Fotografování zvířat a rostlin na ostrově RUNDE v Norsku. Na půvabný ostrov Runde se vydávám již potřetí a musím předeslat, že letošní návštěva ostrova Runde ve mně zanechala nesmazatelné vzpomínky.

Hlavním lákadlem bude pro Vás všechny možnost fotografování zvířat v jejich přirozeném prostředí, zejména pak papuchalků, chaluh, ústřičníků, terejů, orlů, racků, buřňáků a mnoha dalších překvapení. Letos jsem poprvé, společně s biologem Zdeňkem Součkem, objevil výskyt orchidejí přímo na ostrově. Mezi nezapomenutelné zážitky pro Vás jistě bude patřit možnost fotografování fantastických západů slunce, které patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost na ostrově vidět. Fotografování se budeme oddávat pokud možno 12-16hodin denně a to vzhledem k vynikajícím světelným podmínkám, které nám to dozajista umožní.

Nově zařazuji během celého pobytu, hodiny věnované úpravám fotografií. Prozradím Vám určitá kouzla ze své kuchyně úprav fotografií a naučím Vás "vymačkat co možná nejvíce ze svých fotografií". Věnovat se budeme zejména programům DPP, ZONER, ADOBE PHOTOSHOP CS4 a CAPTURE ONE PRO 5.0. K dispozici bude i kalibrační sonda určená ke kalibraci barev a věnovat se budeme barevnému prostoru a celé problematice colormanagementu.

Ubytování je zajištěno v tom nejlepším a především nejbližším možném místě na ostrově, co možná nejblíže k papuchalkům. Chata je vybavena vlastní koupelnou, toaletou, kuchyní a několika ložnicemi, budete tak mít možnost vybrat si, kde budete spát.

Doprava je zajištěna pohodlným a velkým automobilem celkem pro 8 lidí, tak aby se nám tam pohodlně vešla naše společná fotografická zavazadla a jídlo na celou dobu pobytu.
Termín konání: 1.7-10. 7. 2010.

Maximální počet lidí je 7 osob (OBSAZENO) Nadále budu po úplném obsazení přijímat náhradníky, v případě vážného zranění, či smrti již přihlášeného účastníka. Žádná jiná omluva není možná:)

Cena: 25.000,- Kč (ubytování, půjčení automobilu, pojištění auta, trajekty, poplatek za mosty, mýta a dálnice, palivo, lektor, školení v úpravě fotografií)

Foto

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
Související články o ostrově Runde:

Michal Jirouš | PhotoNature.cz

Categories: Travel | 12.12.2009
Facebook Twitter Google+ Linkuj Google Digg Delicious




Article comments

15.12.2009 (13:18)

Děkuji všem za velký zájem a prozatím je již plně obsazeno.

14.12.2009 (14:04)

Pavel: Ahoj Pavle, jasně, už tě tam mám!

13.12.2009 (19:27)

Ahoj Michale, poslal jsem mailem objednávku. Tak na mě nezapomeň ;-) Už se těším!



Add comment:
Name: *
E-mail: 
Text: *
:-) ;-) :-D :-P :nuts: :cool: :blink: :wacko: :-/ :-| :-( :,( :mad:
Written left    chars.
Antispam. How much is two times three? *