26.01.2010

Fotografický kurz, dravci v podzimních barvách

Společně se záchranou stanicí STOP, jsme se rozhodli pořádat další sérii podzimních fotografických kurzů. Tentokráte se zaměříme na hledání krásných podzimních barev a neobvyklých zákoutí Vysočiny.

Foto

Cíl fotografického kurzu
Cílem fotografického kurzu, bude osvojení základních dovedností z oblasti aranžované fotografie zvířat, správné používání zrcadlovky ve spojení s teleobjektivem, využívání přirozeného světla, správné používání blesku, vhodnost použití stativu a jiných užitečných triků a nápadů, tak abyste během jednoho víkendu získali základní zkušenosti a dovednosti v oblasti aranžované fotografie zvířat. Dále se pokusíme využít nádherné podzimní světlo, podzimem vybarvené pozadí a neobvyklá místa, tak abyste si všichni odvezli velmi zajímavé a poutavé snímky. Kurzu se můžou zúčastnit naprostí začátečníci i zkušenější fotografové, všichni jsou a budou vítáni.

Foto

A to není zdaleka všechno, rád bych navázal na úspěšný zimní extrémní kurz na sněhu a věnoval se několik hodin tématu, zpracování fotografií, práce s Adobe Photoshop CS4 a vrstvami, a dalších užitečných tipů a triků z mojí vlastní kuchyně, tak abyste docílili velmi poutavého snímku.

Foto

Foto

Fotografovaná zvířata
orel skalní (Aquila chrysaetos), orel mořský (Haliaeetus albicilla), volavka popelavá (Ardea cinerea), výr velký (Bubo bubo), káně lesní (Buteo buteo), káně Harrisova (Parabuteo unicinctus), sokol stěhovavý (Falco peregrinus), jestřáb lesní (Accipiter gentilis), raroh velký (Falco cherrug), puštík obecný (Strix aluco), sup bělohlavý (Gyps fulvus), sovice krahujová (Surnia ulula), krkavec velký (Corvus corax) a možná další překvapení, dle současné kondice zvířat. Určitě si pro nás Helena a Honza připraví zase nějaké to malé překvapení.

Foto

Doporučené vybavení a fotografická technika
Nepromokavé oblečení, karimatka, pevná obuv (budeme se pohybovat po skalách). Záležet bude samozřejmě na aktuální předpovědi počasí, proto doporučené oblečení bude upřesněno pár dní před zahájením kurzu.

Z fotografického vybavení je nutná digitální zrcadlovka, objektiv s ohniskovou vzdáleností 100-800mm, určitě využijete každé ohnisko, pro ty kreativnější je možné použít i široké ohnisko, dále stativ, blesk, náhradní baterie, zásobu paměťových karet a pokud možno nějaký počítač (notebook), na které budete mít nainstalováno příslušné softwarové vybavení, tak abych Vám mohl ukázat úpravy fotografií přímo v praxi.

Foto

Termín kurzu: 22. 10. - 24. 10. 2010 (pátek – neděle) aktuálně OBSAZENO
Termín kurzu: 29. 10. - 30. 10. 2010 (pátek – neděle) aktuálně 3 volná místa

Počet fotografů na kurz: max. 12 účastníků

Lokalita fotografování: CHKO Žďárské vrchy, Vysočina

Ubytování: Hotel Žákova hora, Herálec, Žďár nad Sázavou

Cena kurzu: 3700,- Kč (ubytování v penzionu, jídlo, lektoři, dravci a sovy, přednáška na téma zpracování digitálních
fotografií, kalibrace Vašeho zařízení pomocí kalibrační sondy)

Doprava: individuální (popřípadě domluvíme společnou cestu)

Foto Foto Foto

Související články:

Foto

Foto

Michal Jirouš | PhotoNature.cz 26.01.2010

Categories: Travel | 26.01.2010
Facebook Twitter Google+ Linkuj Google Digg Delicious